Muntpunt zoekt alternatief voor Vlaamse feestdag

Muntpunt zoekt een alternatief voor 'Vlaanderen Feest, Brussel Danst', de viering van de Vlaamse feestdag in Brussel. Het feest op 11 juli was uitgegroeid tot een vaste afspraak in Brussel en trok de voorbije jaren duizenden mensen, maar zal dit jaar door de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden.

Brussel Danst lokte op 11 juli vorig jaar nog 11.000 feestvierders naar de hoofdstad. Het evenement behoort tot de hoogtepunten van de zomer, maar zal dit jaar dus niet plaatsvinden in zijn gebruikelijke vorm.

Brussel beleven

"We werken momenteel nauw samen met het kabinet van Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) aan een alternatief", zegt Roel Leemans, algemeen directeur van organisator Muntpunt. Bedoeling is om niet alleen de Vlaamse feestdag te vieren.

"We zoeken naar een manier om mensen een hele zomer lang Brussel laten beleven. Een evenement waarbij we nóg meer dan andere jaren verschillende Brusselse initiatieven en partners tot bij de Brusselaars en Vlamingen brengen", aldus Leemans.

Koffiedik kijk

Brusselminister Dalle vergeet de trouwe bezoekers niet. "Integendeel. Wij werken harder dan ooit en tegen de klok om een geweldige Vlaamse feestdag te vieren. Altijd met respect voor de maatregelen en met veel liefde voor jullie en voor Brussel."

Over de verdere inhoud van het alternatief voor 'Vlaanderen Feest, Brussel Danst' kunnen beide partijen nog niet veel kwijt. Er liggen verschillende opties op tafel, maar wat het precies wordt, zal afhangen van de evolutie van de verspreiding van het coronavirus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?