Brussel krijgt opnieuw dansbenen op Vlaamse feestdag

brusseldanst.jpg
Brussel slaat op de Vlaamse feestdag weer aan het dansen (archiefbeeld)
Brussel slaat op de Vlaamse feestdag weer aan het dansen (archiefbeeld)

De Vlaamse feestdag wordt onder de naam 'Brussel Danst' opnieuw stevig gevierd in de hoofdstad. Een heleboel Nederlandstalige artiesten maakt er in het stadscentrum een spetterend dansfeest van. BRUZZ is er de hele dag en avond bij.

Tussen alle Brusselse baronnen loopt op elf juli namelijk ook de keizer van het Vlaamse lied rond. Will Tura is de hoofdvogel van de festiviteiten op de feestdag, hij treedt samen met Brussels Philharmonic op in de Ancienne Belgique. Tura trekt duidelijk heel wat Vlamingen naar de hoofdstad, want dat concert is al maanden hopeloos uitverkocht. Dankzij BRUZZ kan je er wel nog bij zijn. Wij zenden de show integraal uit op televisie en online, vanaf 19 uur is dat.

Op de Grote Markt kan je ook terecht voor Nederlandstalige muziek. De collega's van Radio 2 zenden er op de feestdag de top honderd van de beste Vlaamse nummers uit. Onder andere Willy Sommers en Yevgueni komen langs aan de studio om nummers uit die top live te brengen. Na de uitzending blijft er muziek klinken op de Grote Markt, want dan brengt de VRT Bigband soulzangeres Lady Linn en crooner Yannick Bovy mee voor hun optreden.

Zelf dansen of dans kijken

Ben je ook daarna nog niet uitgedanst, dan kan je zelfs nog afzakken naar de Beursschouwburg. Daar kruipt dj-duo Harde Smart achter de draaitafels. Zij snuisteren al jaren door platenkasten, op zoek naar de beste smartlappen. Wie er niet kan bij zijn, kan ook hier de set volgen bij BRUZZ.

Verdienen je benen na een namiddagje dansen wat rust, dan kan je het ook overlaten aan de professionals. Rosas, het gezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker, danst er de voorstelling Mitten Wir Im Leben Sind. Gebaseerd op de cellosuiten van Johann Sebastian Bach.

Kinderfeestdag

Wie met z'n kinderen naar de Vlaamse feestdag afgezakt komt, haast zich best naar het Muntplein. De allerjongsten worden daar om vijf uur verwend met een show van Kapitein Winokio en ook de sterren van Ketnetreeks #Likeme treden er op, da's om twee uur. Al kunnen de kids er eigenlijk de hele dag swingen. De leesstraat die naast de bibliotheek neergepoot is, wordt al vanaf één uur tot feeststraat omgedoopt.

BRUZZ op de Vlaamse feestdag

De Vlaams-Brusselse media mogen op elf juli natuurlijk niet ontbreken. Wij parkeren onze bus aan het Muntplein, maken vanop de feeststraat radio en zorgen ervoor dat je ook online niets moet missen. Onze journalisten trekken ondertussen de stad in om de leukste verhalen te sprokkelen. Hun reportages kan je bekijken tijdens en speciale editie van BRUZZ 24, eentje die helemaal in het teken van de feestdag staat. Afsluiten doen we dan nog met het concert van Will Tura, rechtstreeks vanuit de Ancienne Belgique.

BRUSSEL DANST 11/7, vanaf 13.00, verschillende locaties

11 juli in Brussel - 2019

Donderdag staat Brussel in het teken van de Vlaamse feestdag. Hoe vieren Brusselaars deze dag en zijn er nog flaminganten in Brussel? En wat staat er op het feestprogramma?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?