Museum Night Fever houdt grootste editie op 14 maart

De dertiende editie van Museum Night Fever zal op zaterdag 14 maart plaatsvinden vanaf 19 uur. Bezoekers kunnen halt houden in 31 musea, het grootste aantal sinds het bestaan van het event. Op het programma: muziek, performances, films en afterparty's in vijf deelnemende musea.

Museum Night Fever staat dit jaar in het teken van jonge talenten. Vanuit uiteenlopende disciplines zullen 1.000 jonge talenten zich laten inspireren door de collecties en tentoonstellingen van de musea, waarmee zij aan de slag gaan. Het volledige programma wordt op 17 februari voorgesteld.

Vorig jaar lokte het evenement een recordaantal van 17.000 bezoekers naar dertig musea. Deze editie willen de organisatoren nog meer mensen aantrekken. Daarvoor zijn twee musea ingeschakeld die voor de eerste keer deelnemen: het Riolenmuseum en Fondation A Stichting.

De 31 musea openen hun deuren van 19 tot 1 uur. Nadien zijn er afterparty's in MIMA, Legermuseum, experience.brussels, WIELS en de SintGorikshallen. Tickets kosten in voorverkoop 13 euro. In die prijs zijn de afterparty's, shuttles en noctis inbegrepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?