© Bea Borgers | Archiefbeeld van het Kunstenfestivaldesarts aan de Beursschouwburg

Muziek vormt rode draad doorheen 27ste editie Kunstenfestivaldesarts

© Belga
29/03/2022

De 27ste editie van het Kunstenfestivaldesarts palmt van 7 tot 28 mei meer dan 30 Brusselse locaties in om de grenzen van theater, dans en performance af te tasten. Muziek is dit jaar de rode draad doorheen de voorstellingen.

Op het goedgevulde programma van Kunstenfestivaldesarts staan in totaal 37 artistieke projecten, waaronder 20 wereldpremières en 8 creaties speciaal voor het festival.

De opener van het festival is Tumulus, een samenwerking tussen choreograaf François Chaignaud en Les Cris de Paris en bovenal een voorstelling die muziek als plek voor ontmoeting wil gebruiken. Muziek is de verbindende factor.

De Zwitserse theaterregisseur Christoph Marthaler maakt zijn opwachting met Aucune Idée, een theatervoorstelling waarin muziek het enige is dat twee buren gemeen hebben, terwijl choreograaf Noé Soulier samen met beeldend kunstenares Thea Djordjadze en componist Karl Naegelen experimenteert met pauze en vertraging in een stuk waarin gebaren, sculpturen en muziek elkaar versterken.

Muzikant Chassol houdt een concert dat klinkt als een stedelijke symfonie op de ritmes van het Brusselse stadsleven.

Het Kunstenfestivaldesarts is tegelijkertijd een perfecte gelegenheid om de hoofdstad te verkennen en verborgen Brusselse plekken te ontdekken. De voorstellingen gaan namelijk door in de openbare ruimte en op bijzondere locaties, zoals bij de Japanse Toren of in het halfrond van de Belgische Senaat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie