| Het Brussels muziekfestival Ars Musica in 2018.

Muziekfestival Ars Musica brengt gratis online concerten

© Belga
05/11/2020

Het muziekfestival Ars Musica had zich met haar nieuwe editie Solid Ars al aangepast aan de coronamaatregelen, maar publiek ontvangen zit er momenteel niet in. De festivalorganisatie blijft echter niet bij de pakken zitten en toont zich solidair met een twintigtal concerten die gratis online uitgezonden worden. Het publiek kan tussen 6 en 27 november online meegenieten.

Een deel van de voorziene concerten zijn verschoven naar een latere datum, maar er zijn ook heel wat optredens die ondanks de afwezigheid van publiek wel gewoon doorgaan. De concertzalen en artiesten hebben zich samen achter het idee geschaard om voor een digitale oplossing te kiezen waarbij concerten live of uitgesteld te beleven zijn via radio-, video- of audiostreaming.

Subsidies doorgeven aan muzikanten

"Een stop van meer dan zes maanden voor de kunstenaars is een zeer zware slag", legt Bruno Letort, directeur van Ars Musica, uit. "Wij willen ons dan ook solidair opstellen en de subsidies die we ontvangen doorgeven aan muzikanten die ze nodig hebben. Natuurlijk is dit niet wat hun seizoen zal redden, maar we willen een steentje bijdragen aan dit bouwwerk van solidariteit".

Door de keuze om Solid Ars online te laten doorgaan wordt er onbekend terrein verkend en zetten solo-artiesten, duetten, kwartetten, kwintetten, ensembles of volledige orkesten hun beste beentje voor om de mensen in hun huiskamer of waar dan ook te entertainen. Het openingsconcert Feldman, Rothko Chapel wordt vrijdag 6 november door het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor live vanuit Flagey gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Ars Musica

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni