Nocturnes openen vanavond met Museum Markt op de Grote Markt

De Brussels Museum Nocturnes openen van 19 september tot 5 december opnieuw elke donderdagavond tot 22 uur de deuren van in totaal 72 musea. De vernissage vindt vanavond plaats in en rond de musea aan de Grote Markt. Er wordt zelfs een Museum Markt opgetrokken waar het publiek kennis kan maken met de lopende en aankomende tentoonstellingen.

Elke donderdagavond zorgen de Brussels Museum Nocturnes ervoor dat een handvol Brusselse musea uitzonderlijk de deuren later open houden. En dat aan een schappelijke toegangsprijs. Naast de klassieke tentoonstelling valt er die avond dan ook heel wat meer te beleven.

Workshops, rondleidingen en programma's op kindermaat zorgen voor een culturele ontdekkingsreis op plekken die anders wat minder toegankelijk lijken. De aftrap wordt dit jaar gegeven op de Grote Markt in Brussel.

Museum Markt

Het Broodhuis, het Mode en Kant Museum en de GardeRobe Manneken-Pis, drie musea die zich op of rond de Grote Markt bevinden, zijn op 19 september van 17 tot 22 uur gratis te bezoeken. Diezelfde avond zijn er ook verschillende rondleidingen in het Nederlands, Frans of Engels over onder meer Manneken Pis, het bombardement van de Brussel in 1695 of de creaties van modeontwerpster Carine Gilson.

Om het publiek al warm te maken voor de volgende donderdagen wordt er ook een Museum Markt opgetrokken op de Grote Markt. Aan de verschillende kraampjes kunnen de cultuurliefhebbers er al de seizoensprogrammering van de deelnemende musea ontdekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?