Opnieuw nieuwjaarsvuurwerk in Brussel: dit moet je weten

CD
© BRUZZ
27/12/2022

Na twee jaar onderbreking door de coronacrisis, vindt het nieuwjaarsvuurwerk dit jaar opnieuw plaats. Ditmaal is dat op het Paleizenplein. Lees hier alle praktische informatie.

Het Paleizenplein is op 31 december toegankelijk vanaf 23 uur. Omdat er veel volk wordt verwacht, vragen de organisatoren om toch al vroeger naar een van de drie voorziene zones te komen:

  • zone A: het Paleizenplein, met toegang via de Koningsstraat (kruispunt met het Paleizenplein)
  • zone B: het Troonplein, met toegang via de Naamsepoort/Regentlaan
  • zone C: het Warandepark, met twee toegangen: via de Koningsstraat en via de Wetstraat (kruispunt met de Hertogstraat)

Om de toegang tot deze zones zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden bij de ingangen controles uitgevoerd: rugzakken en grote voorwerpen zijn verboden. Hetzelfde geldt voor glazen flessen, gevaarlijke voorwerpen en het privégebruik van voetzoekers en vuurwerk, op politiebevel.

20221227_plan nieuwjaarsvuurwerk_(c)Stad Brussel

Straten afgesloten

Verschillende straten rond het Warandepark zullen afgesloten zijn. Vanaf 14 uur wordt het Paleizenplein afgesloten. Om 20 uur volgt de Hertogstraat tussen de Wetstraat en de Regentlaan. Om 21 uur zullen ook volgende straten niet meer toegankelijk zijn:

  • de Koningsstraat tussen de Wetstraat en het Koningsplein
  • de Regentlaan tussen de Lambermontstraat en de Hertogstraat
  • de Kunstlaan tussen de Luxemburgstraat en de Belliardstraat
  • de Montoyerstraat tussen de Handelsstraat en de Kunstlaan
  • de Boomkwekerijstraat tussen de Naamsestraat en het Troonplein

Bereikbaarheid

De organisatoren raden aan om met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. De MIVB zal wat hinder ondervinden door het evenement: de metrostations Park (vanaf 20 uur) en Troon (vanaf 22 uur) worden gesloten.

Metro's, trams en bussen zijn gratis van middernacht tot 5 uur 's ochtends. De metro- en tramlijnen en de T-bus-pendelbussen die bepaalde tramlijnen vervangen, rijden tot 2 uur 's nachts. De Noctis-bussen rijden van middernacht tot 5 uur 's ochtends. Realtime informatie kan je vinden op de website en de app van MIVB.

Ook met de fiets is het evenement makkelijk bereikbaar. Er worden fietsenrekken geplaatst op het Koningsplein en in de Regentlaan, tussen de Naamsepoort en het Troonplein.

Voor personen met beperkte mobiliteit wordt een zone voorzien aan het Arbitragehof (hoek Hertogstraat/Paleizenplein, kant Koninklijk Paleis).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni