Overzicht: hier kan je in de kerstperiode schaatsen

© BME
| De schaatsbaan op Winterpret 2019.

Een kerstvakantie zonder schaatsen, dat is een beetje zoals bier zonder schuimkraag. Wat een geluk dus dat er naast Ice Skating Poseidon nog tal van plekken zijn waar je kan schaatsen deze weken. Een overzicht.

Winterpret

Op Winterpret kan je nog tot 9 januari schaatsen op de piste op het Brouckèreplein. De schaatsbaan is elke dag open van 12 tot 22 uur. Op kerst- en oudejaarsavond sluit het om 18 uur. Kinderen onder 16 jaar betalen 5 euro, volwassenen 10 euro.

Voor het eerst vindt Winterpret dit jaar ook deels plaats in Ter Kamerenbos. Daar is naast een schaatsbaan ook een sleebaan. Een ticket voor de schaatsbaan kost 5 euro voor kinderen jonger dan 14 jaar en 8 euro voor volwassenen. Toegang tot de sleebaan kan vanaf 5 euro voor drie afdalingen.

Iedereen ouder dan 16 jaar heeft een geldig Covid Safe Ticket nodig.

Verzetsplein Anderlecht

Ook in Anderlecht is er sinds dit jaar een schaatsbaan. Die werd begin deze maand nog feestelijk geopend door de Sint.

Tot 9 januari kan je nog naar de ijspiste op het Verzetsplein. Een toegangsticket kost 5 euro.

Docks Bruxsel

In het winkelcentrum Docks Bruxsel in Schaarbeek kan je tot 9 januari niet enkel kerstinkopen doen, maar ook schaatsen. Kinderen jonger dan 12 betalen 5 euro. Voor kinderen ouder dan 12 kost een ticket 7 euro en voor volwassenen 8 euro.

Poseidon

Wil je na 9 januari nog schaatsen? Dan kan je naar Ice Skating Poseidon in Sint-Lambrechts-Woluwe, de grootste ijspiste in Brussel. Ook tijdens de kerstvakantie kan je er nog terecht. Kinderen jonger dan 13 jaar betalen 8,5 euro. Wie ouder is, betaalt 10 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?