Paradise City organiseert voor de tweede keer Paradise Down by the Lake

© Belga
16/03/2021

Omdat de huidige coronamaatregelen nog geen grote bijeenkomsten toelaten, keert Paradise City voor de tweede keer terug met het kleinschaligere en intiemere concept Paradise Down by the Lake. Deze editie verhuist naar het Park van Beervelde, bij Lochristi in Oost-Vlaanderen. Of Paradise City dit jaar in zijn normale vorm terugkeert, is nog niet beslist.

Vorig jaar vond Paradise Down by the Lake plaats in domein Calmeyn in Drogenbos, in Vlaams-Brabant. Dit jaar is gekozen voor het Park van Beervelde. Het concept blijft hetzelfde als vorig jaar: vijf weekends lang kunnen telkens 400 bezoekers genieten van DJ-sets en live acts vanop privébootjes, dobberend op een meer. Enkele namen die al bekend zijn, zijn onder meer Lola Haro, John Talabot, Alfred Anders & Walrus en AliA & DTM Funk.

De vijftig beschikbare bootjes hebben elk een capaciteit van acht personen en zijn uitgerust met banken, een tafel en een opbergruimte. Een borstwering zorgt ervoor dat opvarenden niet zomaar overboord kunnen vallen. Bezoekers kunnen een gezonde picknick en drankjes bestellen voor de lunch en/of het diner aan boord.

Of Paradise City dit jaar opnieuw kan plaatsvinden in zijn normale vorm, is nog niet bekend. "Anders dan Rock Werchter (dat dinsdag aankondigde dat het niet zal doorgaan, red.) zijn wij niet zo groot. We zijn flexibeler en kunnen snel schakelen", zegt Gilles De Decker, oprichter van Paradise City. "We zouden ons festival bij wijze van spreken in een maand kunnen opbouwen. Daarom wachten we nog even af met een beslissing te nemen."

Vorig jaar kreeg ook de zomereditie van het festival een nieuw jasje, gelijkaardig aan Paradise Down by the Lake. Bij het kasteel van Perk werden toen bubbelvlootjes gemaakt, onder de noemer Paradise City On Boats. Indien het festival ook dit jaar dus niet zou kunnen doorgaan, is het volgens de organisatie een mogelijkheid om On Boats opnieuw te organiseren.

Paradise Down by the Lake vindt tussen 1 mei en 6 juni elk weekend plaats. De ticketverkoop start morgen/woensdag 17 maart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni