Paradise City trekt tienduizenden bezoekers

© PhotoNews

Paradise City, het festival dat bekendstaat om zijn ecologische visie, heeft op drie dagen tijd tienduizenden bezoekers getrokken. De organisatie blikt zeer tevreden terug.

Op vrijdag waren er 10.000 festivalgangers, op zaterdag ging het aantal nog een beetje hoger, naar 12.000. Die dag was volledig uitverkocht. Zondag werden nog eens zowat 10.000 mensen verwacht. Het festival vond zoals steeds plaats aan het kasteel van Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant.

Op de affiche van Paradise City stonden grote techno- en dancenamen als Shanti Celeste, Maribou State, John Talabot en Nico Morano. Zondagavond sloten toppers Fatima Yamaha en Hunee het festival af. Sinds dit jaar was er een extra podium, wat het totaal op vijf brengt.

"We zijn erg tevreden", zegt organisator Gilles De Decker. "De weergoden zaten mee, de sfeer was uitgelaten. Twee podia kregen ook een nieuw design: daar kregen we goede feedback op en we zijn er ook heel blij mee."

Nachttreinen

Voor het eerst voorzag het festival nachttreinen om na elke dag naar huis te kunnen. Vanuit het station van Vilvoorde konden mensen naar Mechelen/Antwerpen of Brussel/Gent sporen. Zondag stond de teller van het aantal festivalgangers die daarvan gebruik maakten op zowat 2.000.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?