Plazey trakteert zondag op schaaksessies en een sappentrapper

(archiefbeeld)

In augustus en september is iedereen welkom op stadsfestival Plazey in het Elisabethpark in Koekelberg. Staan zondag op het programma: schaaksessies, skateparcours, sportpakketten, een crea-atelier en een sappentrapper waarop je zelf je smoothie bij elkaar kan trappen. Even uitblazen kan aan Café Plazey.

Ook dit jaar strijkt het veelzijdige stadsfestival Plazey weer neer in het Elisabethpark. Tegen het einde van de maand trakteert het festival op een hele reeks muzikale acts, maar eerst is het tijd voor een heleboel sport, spel, kunst en animatie.

Een blotevoetenpad, een potje pingpong, een ‘klaagmuur*droom maar’ waarop je wensen, dromen en ergernissen kan delen, een pizzaoven waar je je eigen ingrediënten dient mee te nemen en een rivier van verf op het wandelpad zijn permanent beschikbaar tijdens Plazey.

Speciaal op komende zondag doet het festival er een schepje bovenop: schaaksessies, een skateparcours, sportpakketten, een crea-atelier en een sappentrapper waarop je zelf je smoothie bij elkaar kan trappen zullen jong en oud aantrekken.

Voor wie er nu al dorst van krijgt: het openluchtcafé is elke woensdag, vrijdag en zondag open met muziek, sport en culturele activiteiten.

De naam Café Plazey verwijst naar het zomerfestival Plazey, dat in precoronatijden elk jaar in het Elisabethpark werd georganiseerd. Vorig jaar gooide Plazey het al over een andere boeg met verschillende, kleinere activiteiten in de wijken rond het park.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?