1532 bar eliza c Gautier Houba

De vroegere zomerbar Bar Eliza in Koekelberg (archiefbeeld). Dit jaar wordt die vervangen door 'Café Plazey'.

Nieuwe zomerbar in Elisabethpark vanaf augustus

EC
© BRUZZ
01/06/2021

In augustus en september krijgt het Elisabethpark in Koekelberg een eigen zomerbar: Café Plazey. Het openluchtcafé zal elke woensdag, vrijdag en zondag openen met muziek, sport en culturele activiteiten.

Dat bevestigt het Koekelbergs gemeenschapscentrum De Platoo aan BRUZZ, die de zomerbar organiseert samen met GC De Zeyp. Het cafeetje zal elke woensdag, vrijdag en zondag openen van 16 tot 22 uur in en rond een tijdelijke container in het park.

De bedoeling is om in augustus een reeks culturele activiteiten te organiseren, zoals muziekconcerten, en in september vooral een picknickplek te voorzien. De naam Café Plazey verwijst naar het zomerfestival Plazey, dat in precoronatijden elk jaar in het Elisabethpark werd georganiseerd. Vorig jaar gooide Plazey het al over een andere boeg met verschillende, kleinere activiteiten in de wijken rond het park. Nu zal het dus geïntegreerd worden in de zomerbar.

Een nieuwe Bar Eliza

Vier zomers lang organiseerden GC De Platoo en De Zeyp al een andere zomerbar, Bar Eliza, in het park van Koekelberg. Die werd in 2019 stopgezet omdat het paviljoen waarin zij zaten, verbouwd moest worden. Die werken zijn nog altijd niet afgerond. "Bar Eliza is voorgoed begraven in 2019, maar we proberen dat nu wat op te vangen", zegt Lies Van Overschee van GC De Platoo.

Bekijk hieronder het gesprek met Gunnar tijdens 'Downtown'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Resto & Bar , zomerbars , Bar Plazey , Plazey , Elisabethpark , gc de platoo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni