Rode Kruis stuurt elke dag 90 vrijwilligers naar Couleur Café

1801 Couleur Cafe archief 2 1801 Couleur Cafe archief 2
© Keven van den Panhuyzen
| (Archiefbeeld)
© Keven van den Panhuyzen
| (Archiefbeeld)

Het Rode Kruis zal komend weekend dagelijks 90 vrijwilligers inzetten op het Couleur Café-festival. Dat meldt de hulporganisatie woensdag. Het festival vindt van vrijdagavond tot en met zondagavond plaats in het Ossegempark, aan de voet van het Atomium en er worden dagelijks zo'n 25.000 bezoekers verwacht.

Een beperkte ploeg van het Rode Kruis zal ook aanwezig zijn op de camping rond het Koning Boudewijn-stadion, waar 3.300 festivalbezoekers de nachten zullen doorbrengen.

Het Couleur Café-festival vindt dit jaar opnieuw plaats na twee jaar pauze door de corona-pandemie. De vorige editie, in 2019, trok ongeveer 70.000 bezoekers. Dit jaar krijgen de bezoekers een 60-tal optredens voorgeschoteld, van onder meer Youssou N'Dour, Shaggy, Zwangere Guy en Blck Mamba. Alle combi-tickets en tickets voor zaterdag zijn al uitverkocht maar voor vrijdag en zondag zouden er nog tickets verkrijgbaar zijn.

90 vrijwilligers

"Een dergelijk festival is niet te organiseren zonder de steun van het Rode Kruis," zegt Nancy Ferroni, woordvoerster van het Rode Kruis. "Voor ons is dit het begin van een drukke zomer, nadat de voorbije twee jaar zowat alle massa-evenementen geannuleerd werden. We zullen onder meer ook aanwezig zijn op Les Ardentes in Luik, op het Dour Festival, de 24 uur van Francorchamps, en nog een hoop evenementen."

Voor Couleur Café voorziet het Rode Kruis dagelijks een 90-tal vrijwilligers, met negen interventieploegen verspreid over het Ossegempark, een eerstehulp-post van 150 vierkante meter met medische ploegen, twee ziekenwagens en een medisch interventievoertuig. Vanaf 22 uur zal er ook een ploeg de wacht houden op het kampeerterrein.

"We voorzien ook psychosociale bijstand voor de naasten van de slachtoffers," zegt Ferroni. "Gemiddeld tellen we op het Couleur Café-festival zo'n 450 interventies, en moeten we een tiental mensen overbrengen naar het ziekenhuis."

Couleur Café 2022

Op 24, 25 en 26 juni nam Couleur Café opnieuw zijn intrek aan het Atomium. Ook BRUZZ was er bij met interviews, nieuws, sfeerverslagen, foto's en nog veel meer. Herbeleef Couleur Café hier.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?