Ron Wood, Mick Jagger en Keith Richards van The Rolling Stones.

Rolling Stones vieren 60ste verjaardag in Koning Boudewijnstadion

© Belga
12/07/2022

Zestig jaar na hun debuut en acht jaar na hun laatste Belgische doortocht heeft de legendarische Britse rockband The Rolling Stones maandag opgetreden in een zo goed als uitverkocht Koning Boudewijnstadion. "Goed om terug te zijn", grijnsde frontman Mick Jagger.

Na twee jaar coronastilte in het Belgische concertlandschap strijken deze zomer heel wat internationale topacts neer in ons land, maar geen enkele van deze artiesten of bands kan zich de iconische status van The Rolling Stones aanmeten. Met deze SIXTY-tournee langs dertien Europese steden vieren de rockpioniers hun zestigste (!) verjaardag.

Het eerste Belgische Stones-concert in acht jaar startte met een eerbetoon aan de vorig jaar overleden drummer Charlie Watts. Op deze tournee wordt de betreurde topmuzikant net als vorig najaar tijdens de Amerikaanse No Filter Tour vervangen door Steve Jordan, die de Stones meteen op een strakke beat door opener 'Street Fighting Man' joeg.

Duvels en stoemp

"Alles goed, Brussel?", vroeg Jagger nadien. Achtenzeventig lentes telt hij intussen, maar de illustere zanger raast nog steeds als een onvermoeibare twintiger over het podium en de catwalk. Tussendoor sprak Jagger het publiek af en toe in het Nederlands en het Frans toe en zong hij de lof over Duvels, pralines en stoemp.

Het was ook al 46 jaar geleden dat The Stones in Brussel speelden en ook dat mocht gevierd worden. Zaterdag werd Manneken Pis gehuld in een Stones-kostuumpje en Jagger zelve postte maandagochtend op sociale media enkele beelden van zijn wandeling langs toeristische trekpleisters van de hoofdstad.

48.000 Toeschouwers

Op de Heizel traden de 78-jarige gitarist Keith Richards en zijn 75-jarige kompaan Ronnie Wood 's avonds een eerste keer op de voorgrond tijdens 'Bitch'. 'Out of time', 'Beast of Burden' (de publiekskeuze van de avond), 'You can't always get what you want' en 'Honky Tonk Women' zorgden vervolgens voor de eerste meezingers in het stadion.

Na een intermezzo met Richards op vocals trakteerden The Stones de meer dan 48.000 toeschouwers op een ziedende finale met onverslijtbare classics als 'Miss You', 'Midnight Rambler', 'Paint it Black', 'Start Me Up', 'Gimme Shelter' (en 'Jumpin' Jack Flash'. Bisnummers 'Sympathy for the Devil' en een luidkeels meegebruld 'Satisfaction' waren het orgelpunt van het veertiende Stones-concert op Belgische bodem.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni