Stad Brussel lanceert nieuw zomerevenement In The Streets

playlabelrooftop.jpg

Binnen exact een maand start In The Streets, het nieuwe urban zomerfestival van de stad Brussel. Van 14 juli tot 14 augustus palmt het evenement de straten van de hoofdstad in met sportieve, culturele of artistieke activiteiten die gratis toegankelijk zijn.

In The Streets breidt zich uit over een zeven kilometer lang parcours met wandelingen langs stripmuren, straatkunst, panoramische uitzichten, het straatmuziekfestival Vibe en onverwachte activiteiten. Aan elk uiteinde van het traject worden twee sportdorpen opgesteld. Play Down op het De Brouckèreplein en Play Up op het Poelaertplein.

Het dorp Play Down in de benedenstad brengt een zomerse versie van de schaatsbaan van Winterpret, al is dat nu een rollerskatebaan van 500 m2. Vlak ernaast komt een pumptrackparcours waar experts in het skeeleren, skateboarden of BMX'en elk weekend demonstraties geven. Op 30 en 31 juli wordt er ook een 3vs3 basketbaltornooi gespeeld.

Gratis activiteiten

Het dorp Play Up wordt een speeltuin in de bovenstad. Er worden drie klimwanden opgesteld, de liefhebbers van het spectaculaire parcours kunnen er over XXL-hindernissen springen en er is een zomerbar.

Het straatmuziekfestival Vibe zorgt tijdens de maand van In The Streets voor 130 gezellige concerten aan vijf trappenlocaties zoals de Kunstberg, de Hortastraat of de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal. Op donderdag, vrijdag en zaterdag neemt de muziek het over.

In The Streets is onderdeel van het Hello Summer zomerprogramma van de Stad Brussel. Onder die noemer worden alle, voornamelijk gratis, activiteiten in de hoofdstad verzameld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?