Studenten trappen academiejaar op gang met Brussel Brast

© Kasper Demeulemeester
| Het traditionele studentenfeest kan dit jaar niet doorgaan.

De Brusselse studenten kunnen het nieuwe academiejaar ditmaal niet al feestend inzetten door de coronacrisis, maar met "Brussel Brast - Free Student Dinners" is er wel meteen een alternatief. Studenten kunnen elkaar op donderdag 1 oktober op heel wat locaties beter leren kennen tijdens een gratis diner.

Massa-evenementen organiseren behoort nog altijd niet tot de mogelijkheden en dat geldt dus ook voor de elfde editie van Brussel Brost, de traditionele aftrap van het academiejaar in de hoofdstad. Het alternatief is weliswaar minstens even smakelijk.

Studentenorganisatie Brik bedacht het nieuwe concept "Brussels Brast - Free Student Dinners". Honderden studenten krijgen de kans om samen te dineren op talrijke en unieke locaties in de hoofdstad. Aan tafel gaan kan met de eigen bubbel, maar er zijn ook plaatsen aan ontmoetingstafels. Met het nieuwe evenement wil Brik de gezelligheid, diversiteit en eigenzinnigheid van Brussel in de verf zetten.

De eerste unieke locatie van Brussel Brast wordt al vrijgegeven. De Brusselse student kan onder meer gaan tafelen in de bovenste bol van het Atomium. In de loop van volgende week maakt Brik de andere dinnerplekken bekend. "Of dat ter land, ter zee of in de lucht is, kom je midden september te weten", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?