Studentenfestival Brussel Brost mag met 10.000 bezoekers

© Brussel Brost
| In 2019 vond Brussel Brost voor het laatst plaats.

Het studentenfestival Brussel Brost wordt op 30 september georganiseerd zonder beperkende maatregelen. 10.000 studenten zijn, op vertoon van het Covid Safe Ticket, weer welkom op het parkeerterrein van Thurn & Taxis.

Vorig jaar kon Brussel Brost niet doorgaan in de originele festivalsetting, maar werd met Brussel Brast een alternatieve versie georganiseerd. Dit jaar is het wel mogelijk om weer duizenden studenten samen te brengen. Op 30 september zijn 10.000 studenten welkom op Thurn & Taxis voor de aftrap van het Brusselse academiejaar.

Bij de ingang van het terrein zal gecontroleerd worden op het Covid Safe Ticket. Reserveren is niet nodig. “Dat vraagt wat logistieke inspanningen maar het belangrijkste is dat de studenten na anderhalf jaar corona weer met volle teugen kunnen genieten van hun studententijd”, legt Tim Fabry, organisator bij Brik, uit.

Daarnaast wordt er ook ingezet op het opkrikken van de vaccinatiegraad onder de Brusselse studenten en zal de vacci-bus aanwezig zijn op het terrein. Studenten die met een negatief testresultaat het terrein mogen betreden, kunnen zich ter plekke alsnog laten vaccineren. “Met deze actie willen we de vaccinatiegraad verhogen in Brussel, in het bijzonder bij de internationale studenten en scholieren”, aldus Fabry.

Line-up

Op het hoofdpodium tijdens deze editie staan onder andere Glints, High Hi, The Haunted Youth en YellowStraps. Nieuw is de Stoemp! Stage, een 360°-podium waar het publiek rond de artiesten staat. Uitkijken is het daar naar de electro-jazz show van het Brusselse kwartet TUKAN, winnaar van het Concours Circuit in 2020 en onlangs te gast op GATE van Couleur Café. En op z’n minst verrassend wordt de surprise act Gameboyz2men, een zijproject van Dijf Sanders, die live muziek maken met een Game Boy.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?