| De eerste editie van Walden Festival in 2021 (archiefbeeld).

Twee dagen klassieke muziek in en rond Brussels Leopoldpark met Walden Festival

© Belga
01/06/2022

Verschillende locaties in de Brusselse Europese wijk zijn in het weekend van 16 en 17 juli gastheer voor het Walden Festival, een initiatief van de makers van het Klarafestival. Na een uitverkochte editie in 2021 breidt het festival uit naar twee dagen met verschillende podia. Met een veelzijdige line-up willen de organisatoren de diversiteit binnen het genre van klassieke muziek tonen aan hun bezoekers.

Het festival opent in de tuin van het Museum voor Natuurwetenschappen op zaterdag 16 juli, waarna ook andere unieke locaties, waaronder de Solvay-bibliotheek, het Wiertz-museum en de Tuin van de Burgers, zichzelf openstellen voor de festivalgangers. Namen als Rabih Abou-Khalil en Claron McFadden, samen met het Orchestre des Jeunes de la Méditerranée, worden verwacht op de eerste festivaldag.

Zondag spelen Daan Vandewalle, maar ook Benjamin Glorieux en Anthony Romaniuk en later op de dag het Manchester Collective met Steve Reich en Lyra Pamuk. Afsluiten doet het festival met Annelies Van Gramberen en Sim Van Thienen.

"We willen dat het brede programma dat we aanbieden ook echt gesmaakt kan worden en de diversiteit ten volle beleefd wordt," zegt Joost Fonteyne, artistiek directeur van Klarafestival en drijvende kracht achter het Walden Festival. "Daarom zorgen we ervoor dat elke bezoeker zelf zijn programma kan samenstellen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni