Vakantiesalon biedt keuze uit 800 bestemmingen

© Vakantiesalon Brussel
| Cubaanse danseressen kleuren de 62e editie van het Vakantiesalon.

De 62e editie van het Vakantiesalon van Brussel is donderdag van start gegaan in de hallen van Brussels Expo. Van donderdag 6 februari tot en met zondag 9 februari kunnen de bezoekers er kiezen uit 800 buitenlandse bestemmingen voor het plannen van hun volgende avontuurlijke of ecologische vakantie. Gastland dit jaar is Cuba.

De avonturiers en sportievelingen komen dit jaar zeker aan hun trekken op het Brusselse Vakantiesalon dankzij twee nieuwigheden. Camp'in & Out laat alle kampeerfanaten kennis maken met verschillende modellen campers, tenten, caravans en plooiwagens en biedt een overzicht van de gezelligste kampeerplaatsen.

Het Sports & Adventure evenement zorgt dat de actieve reizigers dan weer de juiste aanbieder vinden voor hun golfuitstap, duikvakantie, fietstrip of safari. "Wie jong en gezond van geest is, doet ook in zijn vakantie nog aan sport. Wij zetten dat dit jaar wat meer in de kijker", vertelt Annemie Gesquiere van organisator FISA.

Vlaanderen ontbreekt

Reizen op maat wordt steeds belangrijker, merken ze op het Vakantiesalon en ook het ecotoerisme en de bewustwording rond de ecologische voetafdruk speelt een steeds grotere rol. Al ligt het nog moeilijk wanneer het ecotoerisme beduidend duurder is dan een normale vakantie.

Het is in dat opzicht opvallend dat de vakanties in eigen land, waarvoor geen vliegtuig nodig is, weinig gepromoot worden. "Wallonië en Nederland zijn goed vertegenwoordigd, maar het Vlaamstalige gedeelte ontbreekt. Op een paar steden en gemeenten na, want de provincies zelf zijn niet aanwezig", stelt Gesquiere vast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?