Vierde editie Witloof!-festival met 'Chicon Run' en straattheater

© Philippe Debroe
| Grondwitloof

Voor deze vierde editie van het Harense festival staan er allerhande activiteiten op het programma: een zondagse boerenmarkt, een jogging 'Chicon Run', concerten, straattheater en workshops voor kinderen.

Festival Witloof! is een familie- en erfgoedfestival rond het Brusselse witloof. Het festival blikt terug op de gouden tijd van Haren, toen er in het kleine dorp een ware witloofkoorts heerste. Van hieruit werd (en wordt) dit kostbare witte goud geëxporteerd naar niet alleen de rest van ons land, maar ook naar de Verenigde Staten, Azië, het Midden-Oosten en talloze Europese landen.

Zaterdagavond om 17 uur wordt het startschot van het festival gegeven met een expo van Brussels striptekenaar Wauter Mannaert, die het stripalbum Yasmina en de aardappeleters tekende, dat zich gedeeltelijk in Haren afspeelt. Op hetzelfde ogenblik kunnen toeschouwers ook een expo bekijken over de laatste witloofteler van Haren.

Brusselse curieuzeneuzen die meer willen weten over hoe witloof decennialang geteeld werd, of willen proeven wat er allemaal met witloof bereid kan worden, kunnen vanaf zondag om 10.30 uur een kijkje komen nemen op de boerenmarkt op het dorpsplein van Haren. Daarnaast wordt er zondag ook voor het eerst de jogging 'Chicon Run' georganiseerd. Sportievelingen krijgen de keuze of ze een afstand van 6 of 9 kilometer willen afleggen.

Meer info over het festival vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?