Vilvoorde maakt van voormalige Asiat-legerkazerne zomer lang een hotspot

© Horst

De hele zomer lang worden tal van activiteiten georganiseerd in de Asiat-site, een 5,75 ha grote voormalige legerbasis die de stad Vilvoorde in september vorig jaar kocht van Defensie. Het betreft tijdelijke projecten van creatievelingen, ondernemers en andere groepen die ingingen op een oproep van het stadsbestuur.

Na de feestelijke opening van 29 en 30 juni zijn er concerten gepland, straattheater, een foodtruckfestival, fuiven, sportieve tornooien, workshops... Elk weekend wordt in de voormalige officiersmess een zomerbar ingericht. In september vindt het festival Horst er plaats.

Er wordt op het domein ook een 3,5 are grote speelzone ingericht met tal van speeltoestellen, een verharde zone met skatetoestellen, een straatvoetbalveld, basketterrein en militair parcours. Er werd ook een groen gebied ingericht met een speelbos, grasveld, bomen en een tuinzone van 1.400 m2 met moestuinen. Er zullen ook 8 jeugdkampen worden georganiseerd.

'Zien wat werkt'

Na de zomer wil het stadsbestuur volgens burgemeester Hans Bonte (SP.A) "zien wat werkt, wat bijgestuurd moet worden en zoeken we naar geschikte partners om de site voor een langere periode te beheren". Vilvoorde wil ook het ruimere, 50 ha grote gebied Asiat-Darse, waarvan de voormalige militaire kazerne deel uitmaakt, op termijn ontwikkelen tot een aangenaam en groen stedelijk verblijfsgebied.

Het stadsbestuur keurde recent het ruimtelijk plan 'Ons Vilvoorde Morgen' goed voor de site en lanceerde een bevraging onder de bevolking om te peilen naar voorstellen voor de invulling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?