Aan de vooravond van onze nationale feestdag wordt er traditiegetrouw gefeest tijdens Bal National. BRUZZ was er tot middernacht bij met een live-uitzending vanop het Vossenplein. Herbekijk hier enkele hoogtepunten van de avond.

Het vrolijkste feest

Bal National is het vrolijkste feest van België, op het vrolijkste plein van België. De twintigste editie was meer dan geslaagd door de fantastische concerten, maar vooral ook door het geweldig publiek," aldus BRUZZ-reporter Toon Hendrikx. Morgen vindt op het Vossenplein 'Resto National' plaats, dan staat het plein vol tafels om mosselen met friet te eten, maar dit jaar staat er ook 'stoemp met saucisse' op het menu, echte Brusselse kost dus.

Opnieuw een succes

"Het was een schitterende twintigste verjaardag van Bal National, met als kers op de taart het bezoek van de koning. Er was opnieuw veel volk en ook als organisatie hebben wij er heel hard van genoten," glundert organisator Frank Anthierens. Volgens BRUZZ-reporter Toon Hendrikx was het ook zijn lievelingseditie van Bal National.

The Planes

Als laatste act van de avond staat coverband The Planes op het programma. Ze kunnen alvast rekenen op veel enthousiasme van het publiek voor hun cover van Message In A Bottle van The Police.

Twintigste editie Bal National

In zijn speech bedankt Frank Anthierens, organisator van Bal National, zijn volledige team voor alle hulp bij het opzetten van het evenement. Bal National viert vandaag zijn twintigste verjaardag en Anthierens benadrukt dat zonder zijn 'schuunste equipe' hij er niet zou in slagen om er zo'n spetterend feest van te maken.

Waar is dat feestje

"Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!", weerklinkt het op het Vossenplein. Voor de vele feestvierders is de avond nog jong en kan het plezier niet op. De nationale feestdag wordt alvast goed ingezet door de mensenmassa hier aanwezig en gelijk hebben ze.

DJ Daddy K

Ondertussen is het vorstenpaar alweer vertrokken om de festiviteiten elders verder te zetten. Een andere ster eist nu alle aandacht op, namelijk DJ Daddy K. Hij geeft het komende uur het beste van zichzelf op het podium op het Vossenplein.

Handjes schudden

BRUZZ-reporter Toon Hendrikx had het geluk, samen met nog een hoop andere enthousiastelingen, om de hand te schudden van zowel koningin Mathilde als koning Filip: "Ik was mijn hand nooit meer. Het vorstenpaar heeft duidelijk genoten van het feest en hebben ook tijd gemaakt voor iedereen die dat wou, ook de Romeo's kwamen aan de beurt. Het is ook mooi te zien hoe iedereen met respect met hen omgaat."

Vegetarisch lekkers

Kaat kwam niet met lege handen naar het Vossenplein, zij nam vegetarisch lekkers mee, namelijk een stoofpotje met 'vegan boulettekes'. De koning heeft helaas niet kunnen proeven, maar andere feestvierders zijn laaiend enthousiast over haar koninklijk hapje, zegt Kaat.

Koninklijke entree

Koning Filip en koningin Mathilde zijn aangekomen op het Vossenplein en hebben plaats genomen op het dak van de BRUZZ-bus om de festiviteiten van Bal National van daar te volgen. Het koningspaar werd begeleid door de politie over het plein en kon rekenen op veel enthousiasme bij het publiek. Onze vorst zit vandaag tien jaar op de troon en kon zich geen beter feest wensen dan deze twintigste editie van Bal National.

De Romeo's gingen 'total loss'

Hoewel de Romeo's nerveus waren voor hun optreden werden ze warm onthaald door de feestvierders op het Vossenplein. "Wij spelen enkel Nederlandstalige liedjes, dus daarom was ik wel wat nerveuzer dan normaal. Het was ook de eerste keer dat we in het centrum van Brussel speelden, maar alles is heel goed verlopen," aldus Davy Gilles, "wij willen meer naar Brussel komen". Of ook presentator Toon Hendrikx volgend jaar mee op het podium staat als vierde Romeo laten we even in het midden.

Fête à la belge

BRUZZ-presentator Toon Hendrikx staat naast een trotse burgemeester Philippe Close (PS), want vanavond mag hij niet alleen een plein vol feestvierders verwelkomen, maar ook koning Filip die vanop de BRUZZ-bus het feest overziet. "Het is een fête à la belge, waar iedereen zichzelf kan zijn. Ik ben trots, Brussel is de hoofdstad van iedereen!", aldus Philippe Close.

De Romeo's

De Romeo's trekken het feestje op gang op het Vossenplein. "Mooi, het leven is mooi" weerklinkt het en ook het publiek lijkt het daarmee eens te zijn.

Mosselen met frietjes

Brusselaar en chef-kok Albert deelt met ons het geheim voor lekkere mosselen met frietjes: veel boter, een beetje bier en dat eventjes laten koken. "Respecteer het product en het product zal jou respecteren. Moules un jour, moules toujours!", aldus Albert.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni