| De eerste editie van Walden Festival in 2021.

Walden Festival strijkt op 15 en 16 juli neer in Brusselse Leopoldpark

© Belga
14/06/2023

Op 15 en 16 juli strijkt Walden Festival opnieuw neer in en rond het Leopoldpark in Brussel. Walden Festival is een initiatief van de makers van Klarafestival en zal gedurende het festival op Klara te volgen zijn. Het is de derde editie van het festival in Brussel.

"Al wie graag proeft van klassiek, jazz en wereldmuziek kan zijn hart ophalen tijdens het Walden Festival. Brussel met zijn vele verschillende culturen is een geweldige inspiratiebron voor het programma", zegt intendant Joost Fonteyne van Walden Festival. Het programma bestaande uit korte concertformats (30 tot 40 minuten) moet van het festival een familievriendelijke totaalervaring maken. "Het festival zet ook in op een "ongedwongen sfeer en duurzaam karakter", meent de organisatie.

Het festival zal plaatsvinden binnen de omgeving van het Leopoldpark, "waarbij de verborgen groene en architecturale pareltjes voor een rijk muzikaal ontdekkingsmenu zorgen. Zo staat het hoofdpodium in de tuin van het Natuurhistorisch Museum en wordt ook de prachtige art nouveau Solvay Bibliotheek omgetoverd tot piano room. Ook de belle époquezaal Espace Senghor, de tuin van het Wiertzmuseum en het Lyceum Emile Jacqmain openen de deuren", aldus de organisatie.

Op de affiche onder anderen Joep Beving, Brussels Philharmonic en Lorenzo Gatto onder leiding van dirigent Tom De Cock. Ook Meskerem Mees en het Brusselse Aleph Quintet prijken op de affiche. Het festival wordt zondag afgesloten met het Palestijnse Le Trio Joubran.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni