Winterpret gaat door met CST en mondmaskers

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 18 november 2021

Ook na de aangekondigde maatregelen door het Overlegcomité blijft het de intentie van de Stad om Winterpret te laten doorgaan. Het mondmasker zal weliswaar verplicht zijn, en je moet ook het Covid Safe Ticket (CST) tonen aan de verschillende ingangen.

Zowel in het centrum als in het Ter Kamerenbos verschijnen de eerste installaties van de Brusselse kerstmarkt Winterpret. Of het wenselijk is om zo’n evenement door te laten gaan, vormt steeds meer voer voor discussie. “Als ik mocht kiezen zou ik het niet laten plaatsvinden,” zei biostatisticus Geert Molenberghs twee weken geleden al aan BRUZZ. “Als het toch doorgaat, dan minstens met mondmasker en CST.”

Minister-president Rudi Vervoort (PS) liet al weten dat Winterpret vermoedelijk wel zou kunnen doorgaan, maar dan wel met CST. Het Overlegcomité bevestigde woensdagavond dat ook buitenactiviteiten met meer dan 100 personen onderhevig zijn aan de controle van de coronapas. En ook het mondmasker is op zo’n events opnieuw verplicht.

Dat zijn veiligheidsvoorwaarden waarmee de Stad kan leven. “We hadden deze opties zelf al bestudeerd”, zegt de woordvoerster van burgemeester Philippe Close (PS). “We hadden bijvoorbeeld zelf al de mondmaskers op de kerstmarkt verplicht. En om toegang te krijgen tot de ijsbaan moesten alle 16-plussers het CST sowieso tonen.”

De Stad gaat nu verschillende scenario’s opstellen en binnenkort samenzitten met het Gewest om de laatste protocollen af te kloppen. Voorlopig is het evenwel nog wachten op de publicatie van het nieuwe ministerieel besluit na het Overlegcomité van woensdag. De nieuwe maatregelen treden vanaf zaterdag in werking.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?