Winterpret keert terug na coronapauze

© KVDP-BRUZZ
| Winterpret in 2019, de vorige editie

Tussen 26 november 2021 en 2 januari 2022 wordt het centrum van Brussel weer omgetoverd tot een winterwonderland voor de jaarlijkse kerstmarkt Winterpret. De organisatie heeft de data van de twintigste editie maandagavond bekendgemaakt.

Of de organisatie maatregelen neemt in het kader van de coronapandemie, is nog niet geweten. “De Stad Brussel en de organisatoren staan in voortdurend contact met de bevoegde autoriteiten en zullen zich schikken naar alle beslissingen die worden genomen met betrekking tot de gezondheidssituatie,” klinkt het op de Facebookpagina van Winterpret.

Het Brussels toerisme-agentschap visit.brussels reageert opgetogen. “Wij zijn enorm blij dat Winterpret doorgaat, het is een belangrijk evenement voor ons. Winterpret wordt gezien als een van de belangrijkste kerstmarkten van Europa,” zegt woordvoerder Jeroen Roppe.

In 2020 kon het evenement niet doorgaan. Het stadsbestuur zag zich genoodzaakt Winterpret te annuleren door de coronacrisis. Enkel de feestelijke verlichting werd toen behouden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?