Winterpret verplaatst schaatsbaan naar Brouckèreplein

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 8 november 2019

De 19de editie van Winterpret opent op 29 november. Het winterfestival werd vrijdag voorgesteld en staat dit jaar in het teken van de 400ste verjaardag van Manneken Pis.

Winterpret duurt dit jaar van 29 november tot en met 5 januari. Net als andere jaren zullen er weer volop kerststandjes staan in het centrum van de stad. Verder is er een lichtspektakel op de Grote Markt, een interactieve iglo met 360 graden scherm waarop kortfilms en voorstellingen kunnen worden afgespeeld op het Muntplein en een videomapping op de Sint Katelijnekerk.

De schaatsbaan staat dit jaar op het vernieuwde Brouckèreplein. De traditionele attractie zal dit keer een transparant dak hebben en voor de kleinsten die zich op het ijs willen wagen, is er een speciaal ingerichte zone.

Manneken Pis

Het gehele festival staat in het teken van Manneken Pis, die zijn 400ste winter ingaat. Het plassende mannetje zet tijdens Winterpret zijn kerstmuts op en zal nadrukkelijk aanwezig zijn op de Brusselse Kerstmarkt. Of net niet, want de bezoekers kunnen op het parcours van Winterpret op zoek naar de verstopte afbeeldingen van Manneken Pis. Wie hem vindt, kan beloningen in de wacht slepen en ontdekt tegelijkertijd enkele trekpleisters van de stad. Het echte verjaardagsfeestje van het Brusselse ketje wordt op 19 december op de Grote Markt verzorgd door Daddy-K.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?