| Het was dit jaar vaak erg druk op de kerstmarkt

Drie miljoen bezoekers op recordeditie Winterpret

FC
© BRUZZ
11/01/2019

Wie dit jaar Winterpret bezocht heeft, zal gemerkt hebben dat het er over de koppen lopen was. De cijfers van de stad Brussel bevestigen dat gevoel. Een half miljoen meer mensen brachten dit jaar een bezoekje aan de Brusselse kerstmarkt.

Op de laatste dag van de Brusselse kerstmarkt verklaarde de organisatie al dat ze tevreden was over de editie van dit jaar. Precieze bezoekersaantallen waren er toen nog niet.

Er waren dit jaar een kleine drie miljoen bezoekers voor Winterpret, een stijging van meer dan een half miljoen in vergelijking met vorig jaar. Toen bezochten 2.387.382 mensen de kerstmarkt, dit jaar waren dat er 2.969.754, dat bevestigt de stad Brussel.

Winterpret had het de laatste jaren niet zo gemakkelijk. Vorig jaar vielen de bezoekerscijfers tegen vanwege het slechte weer, en in 2015 kende de kerstmarkt een enorme terugval door de aanslagen in Parijs.

Ook hotelsector doet het goed

Van de drie miljoen bezoekers kwam er ook een klein miljoen uit het buitenland, en daar profiteert niet enkel de organisator van Winterpret van. Ook de hotels deden het goed tijdens de kerstperiode.

Zo liet de Brussels Hotels Association weten dat in de maand december gemiddeld zo’n 70 procent van de hotels volgeboekt waren. Tijdens de nacht van oud naar nieuw liep dit zelfs op tot 95 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , actua , Winterpret , bezoekersaantallen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni