Organisator Winterpret: ‘Heel tevreden over deze editie’

© PhotoNews
| Winterpret 2018: de Vismarkt, ondergedompeld in kerstsfeer.

De Brusselse kerstmarkt Winterpret is aan haar laatste dag toe. Bezoekersaantallen zijn er nog niet, maar de organisator blikt alvast tevreden terug op deze editie.

Van 30 november tot 6 januari palmde de kerstmarkt Winterpret het centrum van Brussel in. Bezoekersaantallen deelt de organisator Brussels Major Events pas volgende week vrijdag mee. Maar woordvoerder Marina Bresciani kan nu al tevreden terugblikken.

“Er waren plezante activiteiten en er waren veel bezoekers. Er was een heel mooie sfeer”, zegt Bresciani aan BRUZZ. “Ook de Stad Brussel is in het algemeen heel tevreden met deze achttiende editie.”

Dit jaar was Finland eregast op de kerstmarkt. “Met Finland hebben we goed samengewerkt. Ook zij zijn tevreden. Dit was zeker een goede ervaring.” The Dome was een van de nieuwigheden van Winterpret. “Een mooi initiatief met verschillende performances en artiesten”, klinkt het. “Ook de ijsbaan was een enorm succes. Die was altijd vol.”

Ondanks klachten van buurtbewoners, is alles vlot verlopen. “We hebben geen problemen gehad”, meldt Bresciani nog. “De samenwerking met de politie verliep goed. Ook voor de handelaars was dit in het algemeen een goede editie.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?