Bewoners centrum klagen over gebrek aan inspraak over Winterpret

Winterpret brengt de nodige overlast mee voor buurtbewoners.

De kerstmarkt in het stadscentrum brengt voor de buurt elk jaar wel de nodige ongemakken met zich mee. De bewoners klagen over gebrek aan inspraak. "Er was dit jaar zelfs geen overleg met schepen van Toerisme Karine Lalieux (PS)", zegt Jo Struyven, lid van buurtcomité Bru1000.

“Er is te veel lawaai, ’s morgens al om half zeven. En dat iedere dag, gedurende drie maanden. Dat is lang”, aldus Jo Struyven, comitélid van Bru1000. Die groep behartigt de belangen van de bewoners van Brussel-centrum.

De dialoog van het stadsbestuur met die bewoners is vandaag onbestaande. “Vorig jaar was er nog een vergadering met Schepen Lalieux (PS), waarin ze had beloofd om dit jaar een debriefing te doen. Dat is niet gebeurd. We worden totaal niet betrokken bij de opbouw en afbraak van de kerstmarkt, of hoe die logistiek verbeterd kan worden”, zegt Struyven.

Hopen op Close

Voor de volgende edities richt het comité zijn hoop op burgemeester Philippe Close (PS): “We nemen zeker contact op met de burgemeester en hopen op zijn medewerking."

Met de komst van een nieuw stadsbestuur staat de houdbaarheid van Winterpret in het centrum opnieuw ter discussie.

Onder meer Groen pleit voor een betere spreiding van evenementen om geluidsoverlast tegen te gaan. Change.Brussels wil zelfs een stilteambtenaar aanstellen om dergelijke geluidsoverlast te beperken. Aangezien de onderhandelingen over het nieuwe meerderheidsakkoord volop aan de gang zijn, zullen de concrete plannen daarvoor pas later uit de doeken worden gedaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?