WK Tiramisu houdt selectieronde in Brussel

© Sasha Fujin / Flickr
| Wel of geen winnende tiramisu.

Op 11 en 12 oktober houdt de Tiramisu World Cup, het wereldkampioenschap voor amateur-tiramisubereiders, zijn eerste selectieronde in hartje Brussel. Wie de jury kan overtuigen, mag naar de finale in de Italiaanse stad Treviso.

Lange vingers, koffie, mascarpone, eieren, cacaopoeder en suiker. Het gerecht met slechts zes ingrediënten kent toch een eindeloze waaier aan smeuïgheid, smaak en textuur. Op 11 of 12 oktober kan elke amateurkok in Brussel proberen om zijn versie van de tiramisu op de kaart te zetten. De tiramisu met het meeste punten van de jury stoot door naar de volgende ronde.

Wat klinkt als een gigantische Brussels Bake-Off is in feite de eerste selectieronde van het wereldkampioenschap tiramisu bereiden. Die eerste preselectie vindt plaats in het winkelcentrum City 2, de volgende ronde in het Hiltonhotel aan de Grote Markt.

Speculoos

Het is al het derde jaar dat de Italiaanse stad Treviso het WK tiramisu organiseert, maar voor het eerst trekt het evenement ook naar Brussel. Wie een plek in de finale weet te verzilveren, mag zijn mascarpone gaan klutsen in Treviso, op kosten van de organisatie. En de winnaars van die finale, die mogen dan nog eens naar Brazilië reizen en krijgen een professionele bijscholing cadeau.

Iedereen kan zich inschrijven, zolang je meerderjarig bent en niet professioneel verwikkeld in de gastronomie. Deelnemers kunnen kiezen tussen de klassieke tiramisu of een eigen variant met maximaal drie extra ingrediënten. Een drupje Amaretto zal de jury niet overtuigen, want alcohol is verboden.

Het thema van dit jaar is 'Spritz time', een verwijzing naar het populaire Italiaanse aperitiefdrankje.

TIRAMISU WORLD CUP, 11/10<14/10, City 2

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?