Brusselse stripstichting verwerft meesterwerk Holocaust

© Heritage Auctions
| De graphic novel Master Race, aangekocht door de stichting voor het beeldverhaal Boon.

De nieuwe stichting voor het beeldverhaal Boon kocht zopas Master Race, een meesterwerk in het genre van de graphic novel. Binnenkort opent de stichting een exporuimte in de Zennestraat.

De stichting Boon werd in juni opgericht op initiatief van de Brusselse strip- en beeldverhaalverzamelaar Philippe Boon. De stichting is in het bezit van een duizendtal originele tekeningen, manuscripten en objecten die verband houden met strips en graphic novels.

Zopas werd een belangrijk werk toegevoegd aan de collectie. Op de Heritage Auctions in Dallas kocht de stichting Boon voor 600.000 dollar acht planken van Master Race, een verhaal uit 1955 van scenarist Al Feldstein en tekenaar Bernie Krigstein over de ontmoeting tussen een oorlogsmisdadiger en een Holocaust-overlever.

De novel, uitgegeven bij EC Comics, was een van de eerste beeldverhalen over de Holocaust en zou later grote indruk maken op Art Spiegelman, de maker van het bekende Maus.

Begin volgend jaar wil de stichting Boon de originele tekeningen van Master Race en de andere collectiestukken tentoonstellen in een verbouwd pakhuis in de Zennestraat. In deze nieuwe exporuimte, volledig gewijd aan de negende kunst, zullen er ook films en videogames te zien zijn.

De graphic novel Master Race uit 1955 was een van de eerste beeldverhalen over de holocaust
© Heritage Auctions
| De graphic novel Master Race was een van de eerste beeldverhalen over de holocaust.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?