De kanaalkalender van Plaizier

© Saskia Vanderstichele
| De Kanaalkalender van Uitgeverij Plaizier.

Uitgeverij Plaizier is klaar voor het nieuwe jaar. Haar traditionele jaarkalender 2019 staat in het teken van de kanaalzone en wordt in het Kaaitheater gepresenteerd tijdens een debat met Eric Corijn en Sofie Vermeulen van het Brussels Studies Institute, die de uitgebreide teksten bij de kalender verzorgden.

Kanaal kalender pagina BRUZZ ACTUA 1639
© Plaizier

De uit de kluiten gewassen drietalige kalender (62X40 cm) bevat een veertigtal opmerkelijke foto’s die de ‘ruggengraat van het gewest’ in beeld brengen. Over de gehele lengte, maar ook door de tijden heen. Er is dus zowel plaats voor archiefbeelden van toen de Citroëngarage er nog niet of maar pas stond, als voor beelden van hedendaagse stadsfotografen die de havenactiviteit in het noorden of de kanaalduikers in het zuiden vastlegden. Dertien substantiële teksten koppelen een geografische aan een thematische insteek.

WIN! We geven drie Kanaalkalenders weg. Stuur voor 28 november een mail naar win@bruzz.be, met als onderwerp Kanaalkalender.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?