Gezien: Kritiek op tentoonstelling Banksy blijft duren

JC
13/11/2018

De tentoonstelling met werken van Banksy blijft voor beroering zorgen. De voorgevel van streetartruimte Strokar Inside werd vandaag beklad met felroze graffiti.

De tentoonstelling ligt al een tijdje onder vuur omdat de geheimzinnige kunstenaar niets met de expo te maken heeft. Het merendeel van de werken op de tentoonstelling zijn wel echte Banksy's, maar de stukken werden verzameld door de Brit Steve Lazarides, vroeger was dat Banksy's agent, maar ondertussen kunnen de twee niet meer door dezelfde deur.

Maar de kunstenaar wil niet vereenzelvigd worden met de tentoonstelling in Brussel. Op zijn website waarschuwt hij zelf dat er wereldwijd verschillende "valse tentoonstellingen" georganiseerd worden zonder zijn betrokkenheid. De tentoonstelling in Brussel wordt niet expliciet bij de voorbeelden genoemd, maar staat ook niet in de lijst van echte Banksytentoonstellingen. Ongeveer twee jaar geleden was er in Antwerpen al een soortgelijke rel over de expo The art of Banksy. Die tentoonstelling wordt op de website van de kunstenaar wel afgekeurd.

In fluoroze letters heeft iemand 'FAKE' op de gebouwen van Strokar Inside gespoten.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Expo , Cultuurnieuws , Gezien , Strokar , Strokar Inside , Banksy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni