Zestig werken van Banksy in street art-paleis in oude Delhaize

Margot Otten, Marie-Ange Gillis
© BRUZZ
06/11/2018
Updated: 06/11/2018 17.49u
Ook in:
nl fr

Vanaf donderdag worden twee maanden lang 61 werken van de Britse anonieme graffitikunstenaar Banksy tentoongesteld bij Strokar Inside, een internationaal streetartplatform. Het platform is gehuisvest in het oude Delhaizegebouw aan de Waterloosesteenweg.

Banksy houdt ervan met zijn werken een schokeffect te creëren. Onlangs zorgde hij nog voor opschudding toen een kunstwerk zichzelf voor de helft versnipperde van zodra het geveild was in het prestigieuze veilinghuis Sotheby's in Londen.

Even vaak zitten er niet mis te verstane politieke boodschappen vervat in zijn werken, zoals bij de fresco's op de scheidingsmuur tussen Palestina en Israël waarmee hij de mensenrechten van de Palestijnen verdedigt.

Niet gratis

Op de vraag of Banksy akkoord zou gaan met deze tentoonstelling, antwoorden de curatoren dat het grote verschil ligt in het feit dat de expo's van Banksy gratis zijn. "Maar wij moeten voor personeel en verzekeringen betalen."

De 61 werken die in Brussel getoond worden, komen vooral uit de collectie van Steve Lazarides, de vroegere agent van Banksy en de commissaris van de tentoonstelling. Er zijn ook enkele werken uit andere privécollecties bij. Enkele in het oog springende werken zijn 'Girl with Balloon', 'Kate Moss' en 'Media'.

Daarnaast zijn er ook 25 foto's te zien die nooit vertoond werden, net als beelden, zeefdrukken, schilderijen en enkele stukken die voor de muziekindustrie gemaakt werden. De tentoonstelling deed al Toronto, Berlijn, Amsterdam en Parijs aan, en blijft nog tot 30 december in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24 , Elsene , Expo , Molière , Banksy , Strokar Inside

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni