| Links de Delhaize en de inrit voor de vrachtwagens.

Buurtcomité klaagt over leveringen aan Delhaize Molière: 'Het is wachten op ongeluk'

TRO
© BRUZZ
07/07/2021

De vrachtwagens die de Delhaize Molière bevoorraden veroorzaken volgens buurtbewoners de nodige overlast. Ze vragen maatregelen van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Het wijkcomité Un ilot un quartier klaagt over de leveringen aan de Delhaize Molière in de Waterloosesteenweg. Volgens de buurtbewoners veroorzaken de grote vrachtwagens gevaarlijke situaties voor voetgangers, fietsers en andere weggebruikers. Ze illustreren dat aan de hand van een video met foto's van verschillende gevaarlijke situaties. "Het is wachten op een ongeluk", stellen ze.

De toegang tot de Delhaize is zeer smal, waardoor de vrachtwagenchauffeurs lang moeten manoeuvreren om de losplaats te bereiken. Het gevolg is dat lange files onstaan met auto's die niet kunnen passeren. Daarnaast klagen de bewoners over geluidsoverlast en dubbel parkeren of parkeren op het fietspad door de vrachtwagens. Un ilot un quartier vindt dat het gewest en minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) actie moeten ondernemen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni