Jeugdauteur Nathalie Slosse overleden

Nathalie Slosse, plaats 44 op de lijst Ecolo-Groen in Brussel-Stad Nathalie Slosse, plaats 44 op de lijst Ecolo-Groen in Brussel-Stad
© Ecolo-Groen
| Nathalie Slosse.
© Ecolo-Groen
| Nathalie Slosse.

Op zaterdag 10 november is kinderauteur Nathalie Slosse overleden aan de gevolgen van kanker. Ze is bekend van boeken als Grote Boom is ziek en Een warm dekentje. Ze werd 42.

Slosse groeide op in Anderlecht en trok als volwassene naar het centrum. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwam ze op als kandidate voor de lijst van Ecolo-Groen voor Brussel-Stad. Ze stond op de 44ste plaats.

Als jeugdauteur schuwde ze de moeilijkere thema’s in haar werk niet. Zo schreef ze in De visjes van Océane over zelfdoding en had ze het in Meneer Poot zoekt werk over werkloosheid.

In 2007 kreeg Slosse de diagnose van borstkanker en besloot ze met het boek Grote boom is ziek de gevolgen van een zware ziekte uit te leggen op kindermaat. In 2012 zei ze daarover nog tegen Brussel deze week: “Ik was op het internet en in bibliotheken gaan zoeken. Zoeken zonder te vinden. Dus dacht ik: ik wil andere ouders die er behoefte aan hebben, mijn ervaring aanreiken.”

Ook met haar vzw Talismanneke probeerde ze via onder meer projecten en vormingen moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken bij kinderen. “Ik heb niet de pretentie om grote dingen te verwezenlijken, maar wil op mijn manier, bescheiden, een zaadje strooien”, zei ze daarover in 2012.

Ze laat een man en twee kinderen achter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?