Kunstbeurs 'Art Brussels' viert 37ste editie in Thurn & Taxis

© Heleen Rodiers
| Bezoeker Art Brussels (archiefbeeld).

De 37ste editie van de internationale beurs voor hedendaagse kunst 'Art Brussels' vindt plaats van 25 tot 28 april in Tour & Taxis. Ongeveer 150 kunstgalerijen uit 32 verschillende landen zullen aan het evenement deelnemen. In totaal worden de werken van 800 artiesten tentoongesteld, zowel opkomende artiesten als gevestigde waarden.

Het evenement is een van de grootste van zijn soort in Europa. Er zijn verschillende rondleidingen voorzien in het Frans, Nederlands en Engels.

Dit jaar worden meerdere bijzonderheden vertoond, zoals de inleiding van het "Mondo Cane"-project van het Brusselse kunstenaarsduo Jos de Gruyter en Harald Thys. Zij zullen ons land dit jaar vertegenwoordigen op de 58ste Biënnale van Venetië.

De "Belfius Lounge" stelt een dertigtal grote werken voor uit de collectie van de bank. Op vrijdag 26 april volgt een gesprek met Luc Tuymans, een van de prominentste Belgische artiesten in de internationale kunstwereld.

De officiële opening van "Art Brussels" vindt plaats op donderdag 25 april, van 17.00 tot 22.00 uur. Tot 28 april is de beurs open voor het grote publiek tussen 11.00 en 19.00 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?