Art Brussels lokt zo'n 24.000 bezoekers

Art Brussels 2018 c Heleen Rodiers Art Brussels 2018 c Heleen Rodiers
© Heleen Rodiers
| Donderdag al daagden 9.000 bezoekers op. "Belgische verzamelaars zijn traditioneel vroege kopers."
© Heleen Rodiers
| Donderdag al daagden 9.000 bezoekers op. "Belgische verzamelaars zijn traditioneel vroege kopers."

De vijftigste editie van Art Brussels lokte afgelopen weekend zo'n 24.000 liefhebbers naar de site van Tour & Taxis. Dat is net iets minder dan het aantal dat vorig jaar de hedendaagse kunstbeurs bezocht, maar de kunstverkoop leverde wel meer op.

Op donderdag zakten 9.000 kunstverzamelaars af naar Brussel. De Belgische liefhebber, traditioneel een vroege koper, verkoos het zonnige weer op vrijdag en zaterdag, maar zondag was het opnieuw vrij druk. Volgens directrice Anne Vierstraete bleven heel wat Franse verzamelaars weg door een spoorstaking in Frankrijk.

Art Brussels kan wel terugkijken op een geslaagd weekend. De verkoop was uitzonderlijk goed, stelt Vierstraete vast. Er ging meerdere werken voor meer dan 400.000 euro over de toonbank. Vooral de creaties van de Belgische Popart-schilder Evelyne Axell, maar ook van kunstenaars Mounir Fatmi, Daniel Forman en Bill Viola waren in trek.

De werken van de gevestigde waarden ging aan hoge prijzen de deur uit, maar ook de beloftevolle kunstenaars boerden goed. In de Discovery-reeks, die de door een jury geselecteerde talenten een podium gaf, verkochten verschillende artiesten al hun werken.

Niet alleen binnen- en buitenlandse verzamelaars namen een kijkje op Art Brussels, ook de musea waren goed vertegenwoordigd. En ze kochten veel. "Dat is een bewijs van de intrinsieke kwaliteit van de beurs", vindt Vierstraete.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?