LaVallée dompelt je onder in digikunst

© Bart Dewaele
| Het Molenbeekse cultuurhuis wordt vijf dagen lang het epicentrum van de digitale kunst.

Het Molenbeekse kunsthuis LaVallée duikt voor het tweede jaar op rij in de wereld van de audiovisuele digitale kunst. Voor de tweede editie van hun festival LaVallée de l'Image zien ze het er nog een stapje groter en werken ze samen met het Listen! Festival om het audioaspect op poten te zetten.

Het nagelnieuwe kunstfestival was vorig jaar een onverhoopt succes. De organisatoren wisten een heleboel ronkende Brusselse namen bij het festival te betrekken. Vorig jaar kon je er bijvoorbeeld naar een creatie van jazzmuzikant Teun Verbruggen en streetartkunstenaar Vincent Glowinski .

Die laatste, beter bekend onder zijn artiestennaam Bonom, keert dit jaar terug naar LaVallée, hij krijgt er carte blanche. Het kunsthuis trekt ook wat internationale artiesten naar Molenbeek. Zo werkt het Duits-Zwitserse kunstduo Robin Kowalewsky & Sophie Le Meillour voor het eerst samen aan een visuele installatie waarbij de tekeningen van Kowalewsky door de Zwitserse geanimeerd worden.

Naast kunstinstallaties krijg je op LaVallée de l'Image ook de kans om zelf digitaal kunstenaar te worden. Zo zijn er workshops waarin je een stop-motionfilm maakt en leer je er een augmented reality-app ontwikkelen.

LaVallée meets Listen!

LaVallée de l'Image zou geen audiovisueel kunstfestival zijn, zonder ook een stevige muzikale poot. Daarvoor kunnen ze in Molenbeek rekenen op de ondersteuning van het Listen! Festival. Zij knallen er twee nachten lang de spannendste elektromuziek door de geluidsinstallatie. Op vrijdag zorgt LaVallée zelf voor het feestgedruis. Dan halen ze hun eigen populaire zomerbar Les Apéros LaVallée uit zijn winterslaap.

LAVALLÉE DE L'IMAGE, 15 > 21/4, LaVallé

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?