Monumentale villa van Marc Sleen in Hoeilaart is verkocht

© ArchitectenWoning.be
| Marc Sleen woonde 61 jaar in deze modernistische villa, gebouwd in 1937

De villa van Nero-striptekenaar Marc Sleen aan de rand van het Zoniënwoud is verkocht. Het monumentale huis werd niet verkocht aan een fan en ook de gemeente Hoeilaart bracht geen bod uit om er een museum te openen. De nieuwe eigenaar geeft aan de villa in ere te zullen herstellen.

Villa 'Le Clôs Fleuri' in Hoeilaart speelde een belangrijke rol in het werk en leven van Sleen, de geestelijke vader van Nero. Sleen kocht de villa al in 1955 en woonde er maar liefst 61 jaar. De striptekenaar werkte liefst 217 scenario's en albums van het stripfiguur uit in het modernistische pand.

Twee jaar na zijn dood in 2016 deed zijn weduwe Catharina Kochuyt de villa van de hand, omdat ze te groot was voor haar alleen. Sinds juli hadden een handvol geïnteresseerden zich aangemeld bij de makelaar, die enkele bezoeken verzorgde.

Villa in ere herstellen

Kochuyt hoopte dat de villa na de verkoop zou blijven bestaan en enkele renovaties zou krijgen. "Uiteindelijk viel de keuze op een koopster die het huis waardeert om zijn ligging en architectuur", zegt Kristof Welleman van Architectenwoning.

Het huis in de Hoeilaartse Hyacintenlaan uit de jaren '30 heeft een aantal renovaties nodig, maar zal zijn oorspronkelijk uitzicht behouden. Het gaat vooral om ingrepen op het vlak van duurzaamheid en comfort.

De initiële vraagprijs bedroeg 695.000 euro. Maar voor hoeveel geld de villa van de hand is gegaan, wenste de makelaar niet te verklappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?