Villa Marc Sleen aan rand Zoniënwoud staat te koop

© ArchitectenWoning.be
| Marc Sleen woonde 61 jaar in deze modernistische villa, gebouwd in 1937

De Hoeilaartse villa van Nero-striptekenaar Marc Sleen, die overleed in 2016, staat te koop. Kostprijs: 700.000 euro. De gemeente laat alvast weten niet mee te dingen.

De modernistische villa aan de rand van het Zoniënwoud was decennialang de woon- en werkplek van Marc Sleen. Liefst 217 scenario’s en albums van zijn beroemdste stripfiguur, Nero, werkte Sleen er uit, berekende De Standaard.

Het huis in de Hoeilaartse Hyacintenlaan werd in 1937 gebouwd voor een bouwkundige met een koloniaal verleden, die duidelijk kennis had van internationale architectuur.

Sleen kocht de villa al in 1955 en woonde er maar liefst 61 jaar. Hij koos dit huis omdat het midden in de natuur lag, vlak bij het Zoniënwoud. De striptekenaar met een voorliefde voor wafels overleed in 2016. Zijn weduwe verkoopt de woning nu omdat ze veel te groot is voor haar alleen. Vraagprijs: 695.000 euro.

Hoeilaart focust op Nerocafé

De gemeente Hoeilaart heeft geen plannen om de villa vlak bij het Zoniënwoud aan te kopen. "Onze prioriteit is de verdere uitbouw van het voormalige tramstation in het dorpscentrum tot een themacafé rond de figuur van Sleen en zijn stripfiguren", aldus burgemeester Tim Vandenput (Open VLD).

Dat tramstation duikt af en toe op in de Nero-verhalen. De gemeente investeerde fors in de restauratie van dat gebouw, en doopte het in 2000 om tot Nero-café. "We willen dat de exploitant van het café de stripfiguren in de toekomst een betere plaats geeft en bijvoorbeeld thematentoonstellingen organiseert", zegt Vandenput.

"Omwille van zijn afgelegen locatie buiten het dorpscentrum is de voormalige woning van Marc Sleen minder geschikt om uit te bouwen tot een museum. In Brussel heb je overigens al een museum over Sleen. Een aantal voorwerpen uit de woning, zoals de werktafel van Sleen, zijn daar vorig jaar ook al naartoe verhuisd", aldus Vandenput.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?