Nieuwe tentoonstellingsruimte in Elsene wijdt zich volledig aan de stripkunst

© Belga
22/08/2018

Galerijhouders Alain Huberty en Marc Breyne openen op 7 september een nieuwe tentoonstellingsruimte van 1.000 m2 aan het Kasteleinsplein in Elsene. De eerste expo zal het 25-jarig bestaan van stripfiguur Kid Paddle van tekenaar Midam vieren.

Een brug slaan tussen de strip en de hedendaagse kunst blijft een belangrijke betrachting voor de galerijhouders Huberty en Breyne. In hun gloednieuwe tentoonstellingsruimte in Elsene zullen onder meer solo-exposities, groepstentoonstellingen, veilingen, albumlanceringen en optredens plaatsvinden.

Kunstenaars kunnen er ook in residentie gaan. Het wordt de tweede galerij van Huberty en Breyne, naast een eerste op de Zavel.

"De opening van deze nieuwe ruimte is de bezegeling van al wat we de voorbije dertig jaar hebben gedaan, van al onze inspanningen om een substantiële bijdrage te leveren aan de uitstraling van de strip als kunstvorm", klinkt het bij Huberty en Breyne.

New-Blork City

De spits wordt afgebeten door striptekenaar Midam, die in een solotentoonstelling de 25ste verjaardag van zijn figuur Kid Paddle mag vieren. De carrière van Midam zal in kaart wordt gebracht, van bij zijn debuut op de pagina's van het weekblad Robbedoes, tot aan de grote doorbraak met Kid Paddle.

Daarnaast komt ook een andere kant van Midam tot uiting en worden recente creaties op groot formaat getoond en gebundeld onder de noemer New-Blork City. Met veel humor geeft hij zijn eigen ontregelde kijk op de consumptie gerichte samenleving van New York.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Expo, Huberty & Breyne, strips, Kid Paddle

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni