Songwriter Rufus Wainwright maakt tijd voor Passa Porta Festival

© Crista Flodquist

De beroemde singer-songwriter Rufus Wainwright schuift aan voor het debat 'sounds like literature' op het Passa Porta Festival. Hij is in Brussel voor een concert in het Koninklijk Circus maar maakt de dag voordien tijd vrij voor het literatuurfestival.

De Canadees-Amerikaanse artiest Rufus Wainwright wordt alom geprezen als een van de belangrijkste hedendaagse zangers. Hij beklimt al meer dan dertig jaar de grootste concertpodia ter wereld en mocht al heel wat belangrijke muziekprijzen in z'n kast zetten. Zo won hij twee decennia geleden al de Juno Awards, de belangrijkste muziekprijzen in Canada en was hij in 2009 genomineerd voor een Grammy Award.

Dat het Brusselse literatuurfestival van Passa Porta zo'n superster kan strikken is uitzonderlijk. Wainwright heeft op 1 april een concert in het Koninklijk Circus, en is de dagen voordien al in onze hoofdstad. Een dag voor z'n optreden vond hij dus een gat in z'n agenda om het even over de letteren te hebben.

De zanger voegt zich bij het debat 'sounds like literature'. In de AB hebben, naast Wainwright, ook Raymond van het Groenewoud en Benjamin Desmet van SX het over de woorden achter hun muziek en de literaire waarde van songteksten.

SOUNDS LIKE LITERATURE 31/3, 16.30, Ancienne Belgique

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?