26 bibliotheken lanceren eigen filmstreamingaanbod Cinébib

© The Untold

Vanaf vandaag kunnen leden van 26 bibliotheken in Brussel en Vlaanderen films, documentaires en series streamen met Cinébib, een eigen filmstreamingdienst. Cultuurconnect, digitaal steunpunt voor bibliotheken, coördineert het pilootproject twee jaar. Nadien wordt de dienst uitgebreid naar andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel.

Cinébib is een digitale uitbreiding van de bestaande dvd-collectie. Omdat niet alle films vandaag nog op dvd verschijnen en niet iedereen een dvd-speler heeft, werd het nieuw streamingaanbod gelanceerd. Wie lid is van een van de deelnemende bibliotheken, kan met een Mijn Bibliotheek-profiel inloggen op ­cinébib.be om gratis en onbeperkt films, documentaires en series te kijken.

Momenteel nemen enkel Schaarbeek en Elsene als enige Brusselse bibliotheek deel aan het pilootproject. Ook de bibliotheken van Aalst, Antwerpen, Eeklo, Genk, Herentals, IVEBICA (Hemiksem, Schelle en Niel), Kasterlee, Leuven, Lille, Lummen, Nazareth, Puurs-Sint-Amands, Sint-Niklaas, Stekene, Zwevegem en Dijk 92 (het samenwerkingsverband tussen de bibs van Zele, Berlare, Hamme, Dendermonde, Laarne, Wichelen, Wetteren, Lebbeke en Buggenhout) nemen deel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?