1594 Blu Samu

Blu Samu maakt filmdebuut in RITCS-kortfilm

JC
© BRUZZ
13/02/2019

De Brusselse hiphopster Blu Samu vertolkt de hoofdrol in Zick Zack. Dat is een nieuwe kortfilm van filmmaker Hyun Lories. Hij is wel nog steeds op zoek naar 1.500 euro om de film te financieren.

In de film vertelt Lories het verhaal van een Brusselse die met haar verleden gebroken heeft, en de wijk waar ze in opgroeide achter zich heeft gelaten. Lories is zelf actief als straatwerker bij Habbekrats en putte uit zijn werk de inspiratie voor dit verhaal. Voor de uitwerking van zijn project krijgt Lories trouwens hulp van de bekende regisseur Stijn Coninx, z'n vakhoofd op filmschool RITCS.

Blu Samu zegde nu toe om de hoofdrol in de kortfilm te vertolken. De band met de hiphopartieste is niet toevallig. Lories maakte eerder al videoclips voor Zwangere Guy, Le77, K1D en TheColorGrey. Voor de andere rollen, bijvoorbeeld die van Rana, de jongere zus van het personage van Blu Samu, houdt de filmmaker open audities.

Toch is het project nog niet helemaal in kannen en kruiken. Hyun ging met een crowdfundingcampagne op zoek naar 8.000 euro om het project te financieren. De filmmaker moet daarvan nog 1.500 euro binnenhalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Film , Muziek , Blu Samu , Zick Zack , kortfilm , RITCS

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni