SLT JUNE23 Brussels International Film Festival

Brussels International Film Festival.

Brussels International Film Festival opent op 27 juni met de film 'Une Nuit'

© Belga
07/06/2023

Op de zesde editie van het Brussels International Film Festival - kortweg BRIFF - zullen vanaf 27 juni 23 films meedingen naar de prijzen. Het gaat om Belgische en buitenlandse films, en om fictie en non-fictie, laten de organisatoren woensdag weten bij de bekendmaking van hun programma.

Het festival opent met het romantische drama 'Une Nuit', dat ook al te zien was als afsluiter van de Un Certain Regard-competitie op het recentste filmfestival van Cannes. Regisseur en acteur Alex Lutz zal de vertoning, bij UGC De Brouckère, komen bijwonen.

In de internationale competitie nemen zeven langspeelfilms, die hun Belgische avant-première krijgen in Brussel, het tegen elkaar op. Daarnaast zullen er zes films in de Directors' Week-competitie en tien fictiefilms en documentaires in de nationale selectie vertoond worden. De winnaars in deze drie categorieën zullen op 5 juli bekendgemaakt worden. Daarnaast zijn er ook een publieksprijs en een prijs van de Europese Jeugdjury.

Naast de officiële competitie is er ook een 'off'-programma. Binnen dat programma worden in samenwerking met Bozar onder meer drie Zweedse en één Spaanse film vertoond - Zweden is momenteel EU-voorzitter, vanaf 1 juli neemt Spanje het stokje over.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni