Brussels Philharmonic speelt live muziek bij 'Raiders of the Lost Ark'

© Belga
18/05/2023

Vandaag gaat op het Filmfestival van Cannes de langverwachte nieuwe Indiana Jones-film 'The Dial of Destiny' in wereldpremière. Tegelijk start de voorverkoop voor de filmconcerten in Flagey in Brussel. Daar zal in september 'Raiders of the Lost Ark' worden getoond, waarbij de iconische muziek live wordt gespeeld door het Brussels Philharmonic.

De voorbije jaren werden in Flagey al de filmklassiekers E.T., Jaws, The Kid en The Circus van Charlie Chaplin vertoond. Nu is het de beurt aan Raiders of the Lost Ark, met Harrison Ford als onnavolgbare Indy, op 22, 23 en 24 september.

De soundtrack van de film leverde John Williams een Oscarnominatie op. Het Brussels Philharmonic zal de muziek live vertolken. "De kracht van de muziek van John Williams is dat hij muziek schrijft die de film dient. Een van de geheimen van zijn muziek is dat hij verwijst naar het collectieve geheugen en dit doet met zijn eigen taal. Je kunt meteen de kleur en kracht van zijn muziek horen en zien. Dit is zeer uniek in de geschiedenis van filmmuziek", zegt dirigent Dirk Brossé. "Veel filmmuziek overleeft niet wanneer je het op een concertpodium speelt zonder het beeld. Maar de muziek van John Williams is echt concertmuziek."

De voorstellingen op vrijdag 22/9 en zaterdag 23/9 vinden plaats om 20.15 uur, zondag 24/9 gaat het om een namiddagvoorstelling (15 uur). Tickets zijn te koop via www.brusselsphilharmonic.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni