Brusselse serie 'Grond' krijgt wereldwijde release op Netflix

Grond_Serie_Netflix_Adil_El_Arbi_Billal
© VIER / Maxiliaan Dierickx
| De cast & crew van 'Grond', dat in Molenbeek wordt opgenomen.
© VIER / Maxiliaan Dierickx
| De cast & crew van 'Grond', dat in Molenbeek wordt opgenomen.

Grond, de nieuwe serie van het team achter Bevergem met in de regisseursstoel onder meer Adil El Arbi en Bilall Fallah, wordt de tweede Belgische serie op Netflix.

Vorige week woensdag begonnen Adil El Arbi en Bilall Fallah in Molenbeek met de opnames van Grond, de nieuwe fictiereeks geschreven door Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha, het trio achter de tv-hit Bevergem.

De achtdelige reeks wordt gemaakt door Lunanime, het productiehuis van het Belgische filmhuis Lumière, in opdracht van VIER (SBS) en Telenet, maar ook Netflix speelt ondertussen mee.

Zo wordt de reeks na Into the night van het Brusselse regisseursduo Inti Calfat en Dirk Verheye de tweede Brusselse serie die wereldwijd via de Amerikaanse streamingdienst te zien zal zijn.

Grond vertelt het verhaal van een Brusselse broer en zus van Marokkaanse afkomst die de begrafenisonderneming van hun vader willen pimpen. In plaats van overleden moslims naar hun geboorteland te repatriëren om ze daar te begraven volgens moslimtradities, besluiten ze de heilige grond in België te importeren.

Naast El Arbi en Fallah kruipt ook de Antwerps-Brusselse regisseur Mathieu Mortelmans in de regisseursstoel. Bij de acteurs bevinden zich onder meer Saïd Boumazoughe, Barbara Sarafian, Tom Vermeir en Reinhilde Decleir.

Grond gaat in 2021 België in première op VIER. De serie zal daarna te zien zijn op Telenet, en later op Netflix.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?