1764 Cinema Galeries

| Vendôme, Cinema Galeries, Palace, Nova, Aventure, cine-flagey en Cinematek slaan de handen in elkaar en scharen zich samen achter de Cinevillepass.

Cinevillepass uitgebreid: onbeperkt naar zeven Brusselse onafhankelijke cinema's

© Belga
21/09/2022

In Brussel slaan de kleinere arthouse bioscopen de handen in elkaar om opnieuw een groter publiek naar de zalen te krijgen. Met de Cinevillepas kan je sinds juni onbeperkt naar Galeries, Palace en Vendôme. Nu sloten nog vier onafhankelijke cinema's zich aan bij het project.

Het idee van de Cinevillepass komt overgevlogen uit Nederland, waar het al sinds 2009 bestaat en er anno 2022 meer dan 50.000 abonnees zijn over heel het land. Het heeft ervoor gezorgd dat een jonger en experimenterend publiek zich naar de kleinere cinemazalen begeeft, waardoor investeringen terug mogelijk zijn. Dat doel willen ze in Brussel ook bereiken.

Met de Cinevillepass kunnen jongeren tot 26 jaar gaan voor 18 euro per maand onbeperkt naar de film en mensen van 26 jaar en ouder betalen maandelijks 21 euro. Na vier maanden is het abonnement maandelijks opzegbaar. Een bioscooppas kopen is enkel mogelijk via de website.

Zeven bioscopen

Sinds juni kunnen abonnees terecht in Galeries, Palace en Vendôme. Ook cinema Kinograph is aangesloten bij het project, maar de bioscoop is een tijd gesloten voor renovatiewerken. Vandaag kan je met het abonnement ook genieten van films in Aventure, Nova en Cineflagey. Vanaf 1 december sluit ook Cinematek zich aan.

De Cinevillepass is in Brussel sinds eind juni beschikbaar na een zachte lancering, maar nu volgt er een echte promotiecampagne in aanloop naar de koudere wintermaanden. Momenteel heeft de Cinevillepass al 800 abonnees in Brussel en met de grote lancering hopen de initiatiefnemers dat er maandelijks zo'n 700-tal nieuwe filmliefhebbers bijkomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni