review

Deux moi: een mild stadssprookje

Deux Moi, een film van Cédric Klapisch
Onze score

Twee prille dertigers wonen in dezelfde wijk in Parijs zonder elkaar te kennen en veroorloven zich sessies bij therapeuten om bestand te zijn tegen de grote werkdruk, maar vooral om niet verpletterd te worden door hun onbeantwoorde maar zeer menselijke behoefte aan liefde.

Mélanie (Ana Girardot) versiert via de sociale media de ene doodgeboren date na de andere. Rémy (François Civil) komt nauwelijks aan afspraakjes toe. De nieuwe film van Cédric Klapisch lijkt hard op Chacun cherche son chat, zijn hit uit 1996, maar het is geen copy & paste want de tijden zijn veranderd. Intussen verloopt een groot deel van de communicatie en de zoektocht naar een zielsverwant via digitale hulpmiddelen.

Klapisch vraagt zich af wat dat verandert voor de jonge stedeling die wel van het stadsleven houdt, maar moet opletten niet te vereenzamen in de massa. Je mag daar niet uit afleiden dat hij preekt of zware sociologische kost serveert.

Zijn milde, met een kwinkslag vertelde stadssprookje spoort hoogstens aan om wat meer om te kijken naar de kattenliefhebbers in je analoge omgeving. Miauw.

> Deux Moi
vanaf 11 september in de cinema

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?